На Тернопільщині роздають землю на холерному цвинтарі

06.06.2020 11:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: agronews.ua

У селі Струсові Тернопільської області приватизують землі колишнього цвинтаря.  Марія Цісик, жителька с. Варваринці каже, що колись під лісом було кладовище, де захоронювали померлих від холери. Про це свідчили надгробні пам’ятники, до того ж, дехто з місцевих старожилів пам’ятає, що такі захоронення були. Про це повідомляє svoboda, пише agronews.ua.

20 травня на сесії Струсівської сільської ради затвердили технічну документацію на приватизацію майже сорока сотих землі саме на місці «холерного» цвинтаря. Цю землю виділили місцевому жителю під город.

“Вважаю такі дії сільських депутатів та сільського голови щонайменше аморальними, адже на людських кістках не господарюють. На сесію викликали поліцію, мабуть, боячись людського гніву”, – зазначила Марія Цісик.

Знаючи про наміри «приватизувати холерний цвинтар», жінка зібрала 107 підписів місцевих жителів під зверненням не роздавати землі на цвинтарі. Інакше це стане плюндруванням моральних звичаїв, неповагою до померлих.

“До того ж, викликає засторогу, чи не «прокинуться» потривожені людською діяльністю збудники холери? «До коронавірусу нам бракує ще й холери”, – занепокоєно каже жінка.

Марія Цісик зателефонувала до Струсівського сільського голови Романа Бойка. Він підтвердив, що й справді 20 травня на сесії сільської ради затвердили технічну документацію для приватизації земельної ділянки місцевому жителю. Водночас заперечив, що землю відведено на колишньому «холерному» цвинтарі.

“Немає такої інформації – ніхто у селі такого не пам’ятає. Вважаю, що це надумано. Той чоловік, якому затвердили документацію, користується земельною ділянкою з дев’яностих. Йому офіційно виділили землю у 1997 році. І коли землеупорядник надав сільським депутатам відповідне рішення з тих часів, у них зникли сумніви й проголосували «за». У цій околиці є багато забудов, то що – усі ці будинки зносити?..”, – відповів Роман Бойко.

Сільський голова пояснив чому поліція була присутньою під час проведення сесії.

«Аби запобігти маніпуляціям, на кшталт: депутати творять беззаконня. Раніше викликали поліцію наші опоненти, які часто закидають нам різні звинувачення, а потім тиражують в Інтернеті. У рік виборів просто таки засилля «чорного піару», – пояснив Роман Бойко

Про зібраних 107 голосів сільський голова вперше чує – на сесію із жодним документом не зверталися. Ті люди, які прийшли у приміщення сільської ради на час розгляду питання про приватизацію землі, за його словами, після з’ясування усіх обставин не стали заперечувати щодо затвердження документації.

Та все ж список місцевих жителів із підписами є – Марія Цісик надіслала редакції svoboda.te.ua фото петиції із підписами.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: agronews.ua