Тернопільщину поділять на три частини: новий проєкт районів

10.06.2020 19:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: портал «Децентралізація»

Мінрегіон оприлюднив проєкти майбутніх районів в Україні. Так, згідно з опублікованим планом, на Тернопільщині залишиться лише три райони з центром у Тернополі, Кременці та Чорткові.

Як зазначає заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода, такий поділ був здійснений за пропозиціями експертів та облдержадміністрацій.

«Мінрегіон спрямував на погодження проєкт постанови Верховної Ради України щодо майбутніх районів в Україні. Звісно, що цей проєкт не є догмою. Ще вноситимуться пропозиції, які будуть обов’язково розглянуті й, якщо вони не суперечитимуть критеріям, яким мають відповідати майбутні райони, будуть враховані», — коментує заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

До слова, причиною такого — це величезні диспропорції  теперішніх районів, які не відповідають сучасним вимогам для організації ефективної місцевої влади.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: портал «Децентралізація»