У Франківську пошуки компанії для африканця-нелегала закінчилися депортацією

09.06.2020 21:40   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Бліц-Інфо

На період дії карантину до іноземців, які в цей час порушили законодавство у сфері міграції в частині недотримання ними строків перебування на території України, не застосовувалися заходи адміністративного впливу.

Читайте також

Ніколи не кажи ніколи: як франківчанка вийшла заміж за африканця
Майже 80 нелегалів з Прикарпаття міграційна служба повернула додому

Після послаблення карантинних обмежень наприкінці травня у підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини відновлено прийом іноземців. Залежно від умов транспортного сполучення у багатьох з них з’являються можливості для повернення у країну походження, пише Міграційна служба Івано-Франківської області, пише - Бліц-Інфо.

Утім, трапляються історії, на які карантин не впливав ніяким чином. До прикладу, до адміністративної відповідальності таки було притягнуто 26-річного громадянина Республіки Зімбабве, затриманого поліцією за порушення публічного порядку. Уродженець африканського континенту під дією української горілки вчасно не заснув, натомість посеред ночі нав’язливо шукав собі приятелів для продовження банкету. Сусіди цього не зрозуміли, а поліцейські відреагували оперативно. Далі з’ясувалося, що африканець перебуває у нашій країні незаконно.

Як встановлено, деякий час хлопець навчався у виші в Тернополі, але за невиконання навчальної програми був відрахований і ще 2018 року мав покинути територію України. Тепер питання його виїзду під контролем міграційної служби. Щоправда, безпосередньо не найближчого часу, оскільки наразі не відновлено рейси міжнародного авіасполучення

Слід сказати, що з початку цього року в Івано-Франківській області працівники міграційної служби у взаємодії з правоохоронними органами виявили 37 неврегульованих мігрантів, тобто іноземців, які перебували в Україні без законних підстав. Щодо 9 іноземців-правопорушників прийнято рішення, відповідно до якого певний термін їм заборонено відвідувати Україну.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо