Віталій Мариновський: «Тернопіль потрібен був такий символ»

Історія напису «I love Ternopil».

11.06.2020 12:43   Опубліковано : Галина Кіт
Джерело: TeNews

Одній із найвідвідуванішій туристичній родзинці міста цього року виповниться три роки. Напис «I love Ternopil» на так званих «Єлисейських полях» з’явився влітку 2017. Фотозону облаштували за кошти родин Мариновських та Лупійчуків. Її вартість понад 300 тисяч гривень.

— Схожі написи є чи не в усіх великих містах України, тому було б несправедливо, не мати такого і в Тернополі. — розповідає меценат фотозони Віталій Мариновський. — А ідея з’явилася давно, ще у 2014 році, але до самої її реалізації минуло трохи часу. На сайті міськради була створена відповідна петиція, її винесли на обговорення містян. Думки і пропозиції щодо того, як має виглядати напис, якою мовою тощо. Зараз саме той, який переміг у голосуванні тернополян.

Вага напису близько тонни, а висота – 180 сантиметрів. Над виготовленням конструкції працювали півроку.

Фотозона «I love Ternopil» приваблює не лише туристів, а й вандалів. Неодноразово його намагалися розфарбувати і знищити. Однак завдяки Мариновським та Лупійчукам туристична атракція й далі тішить гостей міста. Найбільше людей тут збирається у вихідні.

Цікаво, що історія таких фотозон бере свій початок з Америки. Відомого напису «I Love New York», який з’явився в 1970-х роках під час рекламної кампанії з розвитку туризму в Нью-Йорку. Логотип розробили Милтон Гласер і Бобі Зарем.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews