Водну арену в Тернополі планують добудувати до кінця року

12.06.2020 12:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Трибуни, стартові та суддівська вишки і берег каналу – це об’єкти «Водної арени Тернопіль», над якими триває робота. Все відповідно до графіку, кажуть підрядники. Хоча, зауважують, карантин таки вніс свої корективи.

Викороб фірми-підрядника, яка виконує роботи розповів, що залишилося завершити деякі внутрішні роботи, встановити вентиляційні системи в суддівській вежі, поставити крісла, зробити впорядкувати трибуни і територію довкола.

Це єдиний канал в Україні із такими параметрами, зауважує фахівець. Перша черга будівництва вже готова на 80%. Цього року її планують завершити. Головне, аби із державного бюджету надійшло фінансування.

Начальник управління розвитку спорту та фізичної культури ТМР Микола Круть, каже, що на другий етап запланували роботи на обвідному каналі та деяких інфраструктурних об’єктах, які будуть на базі.

Загалом комплекс водної арени запланували не тільки як спортивний об’єкт. Тут також можна буде відпочивати та займатися туризмом. А зручне розташування дозволить приїжджати й  гостям з-за кордону.

Міський голова Тернополя Сергій Надал, зауважив, що на водній арені зможуть й проводити міжнародні змагання.

Зокрема, вже у вересні тут запланували провести Чемпіонат Світу з веслування на байдарках і каное серед ветеранів. Щоправда, епідемія коронавірусу може внести свої корективи і щодо цих планів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини