У Вараші земельний скандал

12.06.2020 13:13   Опубліковано : Віктор Ромашкін
Джерело: RvNews

У Вараші земельний скандал. Із власності громади міста вкрали шмат землі.

У місті атомників на Рівненщині є автобусна станція, яка розташована на чималій території. Земля перебуває у власності громади міста. Поруч із об'єктом на території облаштувався і невеликий ринок, який працює багато років.

Упродовж усьогоперіоду існування ринку підприємці сплачували орендну плату за право працювати командитному товариству "Рівне-ПАС". Утім, виявилось, що всі ці роки підприємці платили не тим. Чому?

null

Історія почала набирати обертів із січня 2019 року. Тоді в торгових рядах біля станції сталася пожежа через закорочення лінії електромереж із зовнішньої сторони торгових павільйонів. Орендарі звернулися до представника "Рівне-ПАС" у Вараші Галини Марченко, аби та відшкодувала збитки. Оскільки закорочення відбулося зовні торгових площ, а це є зоною відповідальності підприємства. Відомо, що під час пожежі тільки у двох павільйонах вогонь знищив товарів більше суму понад два мільйони гривень. Хоча постраждалих є більше.

Згодом з'ясувалось, що за земельну ділянку, якою користується автостанція, у бюджет не надходила плата з 2012 року. Це значить, що до бюджету громади, коштом якого можна було б покращувати добробут мешканців міста, ніхто нічого не сплачував. А справно кошти надходили, відповідно до укладених договорів, якраз від підприємців, що є пересічними варашівцями. Взамін вони отримували квитанції від тої ж Галини Марченко.

Отож, їх обібрали двічі.

З'ясувалося і те, що до цього часу земельна ділянка, якою фактично всі ці роки користувався "Рівне-ПАС", не має ні кадастрового номеру ні визначених меж.

Додамо, що відкрито кримінальне провадження за колективною заявою підприємців про шахрайство у великих розмірах.

Малий бізнес Вараша об'єднався навколо ідеї "Ми тут живемо і хочемо платити до бюджету громади". Це забезпечить, за скромними підрахунками, мешканцям міста надходжень близько мільйона гривень упродовж року.

У результаті – нуль, оскільки людей не чують.

Контроль за цим мав би здійснювати якраз міський голова Сергій Анощенко, але ж він того не робить.

Остання зустріч обдурених підприємців відбулась 11 червня із секретарем міської ради Олександром Мензулом. Він упевнений, що земля й надалі повинна залишатися у власності жителів Вараша, потрібно шукати правильний вихід із ситуації. Саме тому Олександр Мензул підніматиме це питання на найближчій сесії міськради.

null
Фото з мережі Інтернет

Ми й надалі вивчатимемо ситуацію із землею навколо автостанції у Вараші. Також готові надати можливість прокоментувати все вище описане міському голові міста Вараш Сергію Анощенку та представнику "Рівне-ПАС".

Нижче публікуємо всі надані підприємцями документи.

null
 
null
 
null
null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет

null

 
null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет



 

 


 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews