Фахівці з ОТГ Тернопільщини взяли участь у другому марафон онлайн-консультацій з просторового планування

14.06.2020 11:13   Опубліковано : Сергій Волохатий
Джерело: TeNews

Днями землевпорядники з восьми громад Тернопільщини в режимі онлайн-включень спілкувалися з експертом з просторового планування Програми «U-LEAD з Європою» Романом Романком. Захід відбувався за підтримки команди Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

«Це вже другий марафон онлайн-консультацій з просторового планування, схожий захід відбувся у квітні. Ми отримуємо численні запити від ОТГ області щодо надання роз’яснень з питань просторового планування та земельних відносин. Сподіваюся, сьогоднішній марафон дозволить фахівцям з ОТГ отримати відповіді на свої запитання та напрацювати алгоритм налагодження якісної системи просторового планування у їхніх громадах», – розповіла керівниця Тернопільського регіонального офісу Наталія Онищук.

Читайте також

ОТГ Тернопільщини ознайомилися з новаціями в публічних закупівлях
У Копичинецькій ОТГ продовжують розробляти стратегію розвитку

Представників громад найбільше цікавили питання щодо інвентаризації земель та передачі їх з державної власності, розробки містобудівної документації, розпорядження землями водного фонду, зміни цільового призначення земельних ділянок, здійснення контролю за використанням та охороною земель комунальної власності.

«Минулого місяця ми з представниками громад Тернопільщини працювали в рамках онлайн-тренінгу з просторового планування. Нам вдалося розглянути низку актуальних питань для землевпорядників з ОТГ, але, все ж таки, більш детально їх вдасться розглянути у форматі індивідуальних консультацій. Оскільки, ми проводимо такий марафон не вперше, представники громад підготували велику кількість питань, які ми зможемо детально обговорити», – зазначив Роман Романко.

Загалом, команда Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» організувала вісім персональних консультацій для фахівців з Купчинецької, Золотниківської, Великогаївської, Почаївської, Гусятинської, Тернопільської, Скалатської та Колиндянської об’єднаних територіальних громад.

«Ми дуже дякуємо Програмі «U-LEAD з Європою» та команді Тернопільського регіонального офісу за проведення таких заходів. Приємно, що ми завжди можемо розраховувати на фахову допомогу з питань просторового планування та земельних відносин. Кожного разу, коли бачу анонс заходів по даній тематиці, одразу на них реєструюся, бо знаю, що вони будуть цікавими та корисними», – ділиться враженнями Галина Кравчинюк, заступниця голови Великогаївської ОТГ.

Зазначимо, що захід проходив за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews