Сьогодні, 15 червня, у православних християн розпочався Петрів піст

15.06.2020 14:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Православна Церква України

Сьогодні у православних християн розпочинається особливий період – Петрів піст, який ще носить назву апостольського, а в перші віки християнства називався постом П’ятидесятниці. Про його встановлення читаємо в «Апостольських постановах», де зазначається, що розпочинати потрібно піст через тиждень після П’ятидесятниці в понеділок. Завершується ж піст в день святкування святих першоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня н.с.). Відповідно найдовший Петрів піст триває шість тижнів, а найкоротший – 8 днів.

Цей піст не є таким строгим як Великий піст, та, варто пам’ятати, що добровільне обмеження в їжі є лише засобом, а не метою посту. Справжня мета посту – це боротьба з власними гріхами, переміна себе, покаяння і, як наслідок, наближення до Бога. Великою допомогою на цьому духовному шляху є турбота про ближніх, а особливо – милостиня для потребуючих. Одним з орієнтирів є уникання злості та перебування в радості.

«Це час для духовної радості, а не для смутку, час можливостей, а не просто обтяження… Сучасний християнин, беручи приклад та натхнення з апостолів, має виконувати свою місію: приділити час для сім’ї та дітей, допомогти батькам чи рідним, проявити любов та турботу про ближнього, подбати про довкілля, прочитати чи навіть написати книгу. І все, що б ви не робили, робити з любов’ю», – настановляє на початок посту Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Тож нехай Господь допомагає всім нам звершити радісний подвиг посту та стати кращими.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Православна Церква України