На Прикарпатті затримали групу серійних квартирних злодіїв

18.06.2020 22:34   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Місто ІФ

Оперативники управління карного розшуку поліції Івано-Франківщини спільно з тисменицькими поліцейськими оперативно затримали двох жінок, які вчинили крадіжку грошей з помешкання пенсіонерки і обґрунтовано підозрюються в низці інших аналогічних злочинів на території області, пише - Місто ІФ.

Читайте також

На Косівщині за день обікрали чотири будинки
На Прикарпатті працівниця ломбарду викрала золото

До Тисменицького відділу поліції звернулася мешканка села Добровляни, яка повідомила про крадіжку грошових коштів з її помешкання. Потерпіла також додала, що до злочину можуть бути причетні двоє жінок ромської національної меншини, яких заявниця помітила при виході зі свого господарства.

Поліцейські зразу ж розпочали пошук зловмисниць і того ж вечора, в ході проведення першочергових слідчо-оперативних заходів, підозрюваних у вчиненні злочину розшукали та затримали в Івано-Франківську.

Йдеться про двох мешканок Полтавської та Чернігівської областей, віком 50 і 28 років. Слідчі встановили, що зловмисниці зайшли на територію домоволодіння пенсіонерки, побачили, що дома нікого немає, знайшли ключ від вхідних дверей та проникли в середину будинку, звідки викрали 100 євро, 300 польських злотих та 10 000 гривень.

Відомо, що одну правопорушницю уже притягували до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. При поверхневій перевірці у затриманих вилучено частину викрадених грошей. Правоохоронці встановили причетність затриманих до ряду аналогічних злочинів на території Івано-Франківської області. Крім того, поліцейські встановили, що жінки підозрюються у вчиненні ще й грабежу на території Тисменицького району.

Обох жінок затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм уже оголошено про підозру за вчинення злочинів передбачених ч. 3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням в житло) та ч. 3 ст. 186 (Грабіж) КК України.

Невдовзі суд обере затриманим запобіжний захід. За скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 8-ти років.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто ІФ