На Тернопільщині люди перетворили ліс у сміттєзвалище (Фото)

21.06.2020 14:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто

На Тернопільщині невідомі перетворили ліс у смітник. Гори мішків з побутовими відходами виявив житель Борсуківської об’єднаної територіальної громади. Чоловік обурений і не розуміє, як і звідки у місцевому лісі взялося стільки непотребу. У своєму дописі Олег Музичук звернувся до керівництва громади з проханням пояснити цю ситуацію.

“Хочу звернутися до керівників Борсуківської отг . Що відбувається у Борщівському лісі ? Може вам це по домівках розвезти?”, – написав Олег Музичук.

Допис викликав у мешканців сіл жваве обговорення. Люди зазначають, що проблеми із вивезенням побутового сміття у громаді виникали. До слова, раніше журналісти “Файного міста” вже повідомляли про це своєму матеріалі. Хто вивіз мішки із відходами та викинув їх посеред зелених насаджень – поки невідомо.

“Чому в інших громадах і вивіз сміття налагоджений, і люди не симітять, бо рука не підніметься викинути того папірця, а в нас постійні фото з таким жахіттям?”, – написала Оксана Фарина.

“То питання також до жителів, по кількості сміття видно що багато людей туди вивозять а винна завжди влада. Хоть згідна шо влада має подбати і налагодити процес вивозу сміття”, – переконана Zoya Hruntovska.

“Вибачте, то не люди туди вивозять, то наше ОТГ туда вивозить”, – додає Антоніна Бідюк.

На ситуацію відреагував голова Борсуківської ОТГ Іван Друзь. Каже, що якщо у людей є докази причетності ОТГ до утворення стихійного смітєєзвалища, то просить їх надати. Посадовець запевняє, що особисто виїде на місце звалища і зробить все можливе, аби причетні до цього злочину були встановлені.

“У вас є підтвердження що ОТГ чи комунгосп вивозить і викидає сміття що зображені на фотографіях???? Ви знаєте де конкретно зроблені ці фото??? І ще скажіть, у ліс за городом також ОТГ сміття вивозить????

Дійсно неприпустимо щоб люди викидали сміття деінде. Сам обов’язково виїду на місце і виясню де ці фотографії зроблені в якому конкретно місці улісі, до цього залучу автора статті. Спробуємо ліквідувати смітєзвалище. Фото зроблені в березні та червні тому неясно де це??? Чому від березня не повідомили???? Друге, так дійсно з Борщівки комунгосп вивозить сміття в старий кар’єр “Попова гора”. Рішення про виділення даної земельної ділянки під складування ТПВ було прийняте якщо не помиляюся в 1998 році, там підгортаємо сміття декілька разів на рік. Як на мене сміття вивезли ті хто не уклав договір на вивезення, саме вони й потайки возять куди попало.

Виїду на місце тоді і розставити все на місця. В нас є люди які також мають і трактори і мінітехніку, воно все зразу стане зрозуміло, дуже багато пластикових кульків, люди таке сміття не здають…..на моє переконання фото різні. Навіть фото підписані різними місяцями!”, – зазначає Іван Друзь.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто