«Зірка для медиків»: Тернопільська «Алея» поповниться новими іменами

23.06.2020 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Цьогоріч тернопільська «Алея зірок» поповниться ще п’ятьма новими імена. Закладання нових зірок відбудеться 28 серпня на День Тернополя. Про це повідомляє інтернет-видання «Голос».

Іменну зірку отримає уродженець Збаража, українських телеведучих, очільник «Вар’яти-шoу», актор, автор і співпродюсер скетч-шоу «Файна Юкрайна» Сергій Притула.

Ще одну зірку заплановано встановити для Ореста Савки – відомого театрала з Гусятинщини. Свого часу він відмовився від гри в театрі ім. Т. Шевченка та переїхав у Копичинці. У невеличкому містечку він створив повноцінний аматорський театр. Нині Орест Савка – старший науковий співробітник «Історико-меморіального музею політичних в’язнів», який розташований у Тернополі на вулиці Коперника, 1, у приміщенні колишнього НКВД.

Іменну зірку встановлять також відомому барду, поету та драматургу Олександру Смик. Чоловік належить до 5 національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів, письменників та Всеукраїнської музичної спілки. Автор концептуальних розробок музичних фестивалів: «Тарас Бульба», «Вивих», «Повстанські ночі», «Лаба», «Золоте підпілля», «Зелений цвіт — цвіт надії», «Кобзарські сезони Волині»,«Я там, де є благословення» тощо.

Наступна зірка буде сімейна — присвячена родині художників Євгену та Тетяні Удіним. Подружжя відоме своїми роботами на весь світ. Зокрема, Євген Удін проілюстрував понад 120 книг. Роботи митця зберігаються у музеях, державних установах і приватних колекціях в Україні та закордоном.

Остання зірка буде присвячена тернопільським медиком, які продовжують боротися з небезпечним вірусом в умовах пандемії.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews