У деяких районах Тернопільщини можуть посилити карантин

23.06.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

На Тернопільщині рекомендує переглянути та посилити протиепідемічні заходи у 7 районах. Зокрема, заходи посилення розглядатимуть Бучацькому, Козівському, Лановецькому, Чортківському, Шумському, Збаразькому, Тернопільському районах та м. Тернопіль. Таке рішення прийняли на засіданні ТЕБ НЕС.

Як зазначає в. о. директора ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» Оксана Чайчук, за показником динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 Тернопільщина не відповідає визначеним вимогам Постановою Кабінетів Міністрів.

«Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 500, визначено нові вимоги до визначення епідситуації в регіонах. Зокрема, це показник завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. В нашій області він становить 18%, це нижче доведено рівня. Середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів. В нашій області це 38. Але єдиний показник, який не відповідає доведеним вимогам, - динаміка зростання випадків інфікування COVID-19. Він має не перевищувати 10%, в нас становить 22,8%», — прокоментувала Оксана Чайчук.

Також, відповідно до рішенням комісії, в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування робочий день розпочинати о 8 год ранку, а в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду — о 10 год ранку.

До слова, станом на 23 червня на Тернопільщині лабораторно підтверджено 1744 випадки корона вірусу, з них 27 летальних та 1079 людей одужало.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews