Малолюбашанська ОТГ має свою друковану історію

24.06.2020 11:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Перша книга про історію створення об’єднаної територіальної громади нещодавно з’явилася на Рівненщині.

«Майбутнє творимо разом: ШЛЯХ ГРОМАДИ» - видання, яке розповідає про становлення Малолюбашанської ОТГ Костопільського району. Упорядник книги – журналіст, фотокореспондент, в.о. директора газети «Новини Костопільщини» Олександр Никончук. Уродженець села Лісопіль, що теж входить в цю громаду, з власного досвіду знає, як народжувалася ОТГ.

На основі офіційних документів та спогадів місцевих жителів відкривається історія Малолюбашанської ОТГ, якій виповнилося два роки: від передвиборних перегонів, самих виборів, оголошення їх результатів – до конкретних справ та змін, які за цей нетривалий час відбулися в новоствореній громаді.  

Як розповів голова Малолюбашанської ОТГ Віктор Талащук, хоч їхній громаді лише два роки, однак розповісти є про що. Влада, депутати та жителі за цей час зробили чимало.  

«Це був непростий, але  досить насичений і продуктивний час для всіх, хто тут проживає. Спільними зусиллями нам вдалося реалізувати чимало задумів та ідей, спрямованих на розвиток наших населених пунктів. Ми стовідсотково вирішили проблему з місцями в дитсадках, побудувавши два нових заклади, привели в порядок об’єкти культури, охорони здоров’я, освіти, будуємо дороги тощо. Хочу подякувати кожному з мешканців,  всім, хто долучився до вирішення тих чи інших проблем громади та брав безпосередню участь у її соціально-економічному розвитку. Нам і надалі потрібна така згуртованість для розвитку громади, в якій ми проживаємо», - зауважив Віктор Талащук.

На думку керівника громади, досвід запровадження децентралізації  в Малолюбашанській ОТГ може бути цікавим іншим ОТГ, котрі лише минулого року долучилися до реформи органів місцевого самоврядування.

За матеріалами газети «Голос  України»


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews