Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

У Рівному можуть запрацювати дитячі садочки - розпочато збір підписів (ВІДЕО)

25.06.2020 12:13   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Невдовзі рівняни зможуть користуватися послугами дитячих садочків. За ініціативи рівненських журналістів розпочато збір підписів батьків.

У Рівному керівники та засновники  приватних закладів дошкільної та шкільної освіти, мистецтва та спорту міста Рівного вже підготували зверненння до міського голови Рівного Володимира Хомка, де просять дозволити роботу їх закладів. Пише http://charivne.info

Додамо, що заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська розповіла, що у Рівному вже напрацювали правила роботи садочків, заклади забезпечені засобами дезінфекції та індивідуального захисту, тож місцеві дошкільні заклади готові до відновлення роботи.

Звернення рівненських батьків та керівників дошкільних/шкільних закладів освіти та мистецтва до міської влади Рівного:

"Ми - представники бізнесу, які власними зусиллями розвивають сферу освіти, культури і спорту, тобто забезпечуємо все необхідне, аби сприяти вихованню у нашій країні здорових, грамотних та свідомих громадян, просимо Вас дозволити нам працювати (проводити різноманітні заняття з дітьми). Ми здатні працювати в умовах карантину, адже: 

  1. маємо групи до 10 дітей;

  2. здатні закупити необхідні дезінфікуючі засоби, що необхідні для дотримання санітарних норм;

  3. в нас малий відсоток людей, які належить до груп ризику;

  4. ми закриті для масових відвідин, в той час як на майданчиках бавляться сотні різних дітей, а людськи трафік в супермаркетах і публічних місцях - надзвичайно високий", - йдеться у зверненні.

Усі рівняни можуть підтримати звернення в онлайн форматі та заповнити форму.

Додамо, що звернення батьків розглядатиме міська комісії ТЕБ і НС, яка й прийме остаточне рішення щодо відкриття ДНЗ.

Нагадаємо, днями журналісти ТРК РИТМ підняли питання роботи дитячих садочків під час карантину. Попри те, що деякі дошкільні заклади працюють не офіційно, проблема, де батькам лишати дітей в робочий день, залишається досі не вирішеною.

Зі слів батків, які виховують дітей, карантин ще триватиме невідомо скільки часу, а годувати сім'ю, одягатися та оплачувати комунальні послуги потрібно.

Джерело: http://charivne.info

Джерело: https://ritm.tv/


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews