З Тернопільського ставу взяли на дослідження проби намулу

27.06.2020 12:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Доба

Проби намулу з Тернопільського ставу досліджуватимуть у лабораторії Дністровського басейну. Їх відібрали представники регіонального офісу водних ресурсів та громадського об’єднання "Скеля". Про це повідомив керівник об'єднання Андрій Об'єщик.

Керівник регіонального офісу водних ресурсів області Тарас Капуста розповів, що лабораторія має сучасне обладнання. Дослідження зразків з Тернопільського ставу там проводитимуть вперше: 

"Ми маємо можливість останніх півроку використовувати всі надбання науки і техніки. Допомагає нашій лабораторії регіональна лабораторія у Франківську. Це перша лабораторія така в Україні. Ми очікуємо ще таких три".

За словами керівниці лабораторії моніторингу вод та ґрунтів регіонального офісу водних ресурсів Наталії Фатаєвої, проби відібрали у місцях найбільш ймовірного забруднення:

"Ми відібрали проби донних відкладень нашого водосховища Тернопільського з метою дослідження водозабруднюючих речовин за допомогою сучасного приладу спектрометра. На вміст важких металів, фосфору, нітрогену".


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Доба