У Тернополі помер відомий лікар Петро Фомін

27.06.2020 22:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Помер відомий український учений, хірург Петро Фомін. Чоловік був почесним професором і членом Наглядової ради ТНМУ.

Як зазначають його колеги, Петро Фомін належав до когорти людей, які були переповнені енергією, не зупинялися на досягнутому й постійно випробували свої можливості. Завдяки його таланту та зусиллям він врятував життя тисячі пацієнтам.

«У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу з його близькими і рідними. Світлий, добрий спомин про Петра Дмитровича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав. Ми згадуємо його як мудрого науковця і вчителя, який відкривав всім невичерпну силу знань. Його внесок в організацію та розвиток української медичної освіти і науки є неоціненним», — йдеться у повідомленні.

До слова, Петро Фомін розробив і впровадив у практику нові методи операцій пластики стравоходу після механічних пошкоджень. Він розробив Держані стандарти вищої медичної освіти в Україні в галузі вивчення хірургічних дисциплін відповідно міжнародних стандартів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews