Унікальну операцію, яка допоможе позбутися зайвої ваги, відтепер проводять у Тернополі

29.06.2020 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто

Операція, яку досі проводили у Львові, Києві та інших містах України, відтепер доступна й у Тернополі. У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги розпочали проводити лапароскопічну Sleeve-резекцію шлунка. Вже через 5 днів опісля процедури людина повертається додому, а за місяць – повністю відновлюється. Завдяки такій операції пацієнт з морбідним ожирінням здатний втратити до 60-70 відсотків зайвої ваги.

“У нашій клініці – досягнення. Ми розпочали проводити лапароскопічну Sleeve–резекцію шлунка. Це – нова сучасна операція, що дозволяє швидко та ефективно позбутися зайвої ваги шляхом видалення частини шлунка. Завдяки цьому відчуття насичення їжею наступає значно швидше, відтак люди втрачають від 60% до 70% зайвої ваги вже в перші декілька років після процедури“, – каже завідувач хірургічним відділенням доцент Дмитро Осадчук.

За словами лікаря, після цієї операції люди задоволені, почуваються добре. Адже вони отримали можливість мати не лише тіло зі значно нижчою вагою, а й шанс на повноцінне життя.

“До нас звернулася 42-річна жінка. Вона хворіла на аліментарно-конституційне ожиріння ІІІ ступеня. Вага людини становила 150 кг, була жовчево-кам’яна хвороба та хронічний калькульозний холецистит. Було проведено комплексдіагностичних заходів. Це, зокрема, ЕФГДС, ультрасонографія органів черевної порожнини, визначення рівня тиреоїдних гормонів, АКТГ, гормонів наднирників, Ехо-кардіоскопія, консультована вузько-профільними спеціалістами: лікарем-кардіологом, ендокринологом. Прийнято було рішення про проведення передопераційної підготовки хворої, після якої проведено лапароскопічну Sleeve–резекцію шлунка та лапароскопічну холецистектомію. Післяопераційний період пацієнтки проходив без особливостей, ускладнень в післяопераційному періоді не було. Виписана із стаціонару у задовільному стані на 5-ту добу”, – розповідає Дмитро Васильович.

Боятися операції не потрібно. Чого варто дійсно остерігатися, так це втратити дорогоцінний час. Тому що, чим більше людина з проблемою зайвої ваги затягує зі зверненням до лікаря, тим більше вона додає своєму ж здоров”ю проблем. Якщо вже використані всі можливі методи для схуднення і пацієнт бачить, що результату немає, – переконаний медик, – то потрібно звертатися до спеціалістів і говорити про цю проблему, а не боротися з нею самотужки.

“Часто люди намагаються подолати цю проблему самотужки. Вони використовують різні методи, які не дають жодного результату. І люди це бачать та розуміють, але все ж намагаються себе переконати, що вони зможуть все ж самі. Не варто так чинити. Потрібно звертатися до фахівців, вам нададуть професійну консультацію. Тому що бувають випадки, коли проблему можна було вирішити легко, але через те, що людина затягувала, виникли багато супутніх захворювань. Ожиріння є досить серйозною загрозою для життя і нехтувати нею не варто”, – каже лікар.

Операція такого типу є малотравматичною для організму, – запевняє Дмитро Осадчук. Вітамінного голодування і браку необхідних мінералів в організмі в післяопераційному періоді немає. Також процедура дозволяє швидко відновитися, оскільки зовнішніх розрів на тілі пацієнта немає – лише 5 маленьких проколів.

У клініці працюють спеціалісти з великим досвідом роботи. Зокрема, свій досвід щодо проведення такого типу операцій завідувач хірургічним відділенням здобував закордоном. А ще Дмитро Осадчук переконаний, будь-який успіх у справі залежить від того, чи є підтримка. А вона у досвідченої команди медиків є в особі директора КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги” Ярослава Чайківського. Лікар каже, для роботи та надання допомоги пацієнтам створені всі необхідні умови.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто