Невдовзі ще дві громади на Тернопільщині матимуть власні стратегії розвитку

30.06.2020 10:43   Опубліковано : Сергій Волохатий
Джерело: TeNews

Останні кілька місяців представники Копичинецької та Козлівської ОТГ разом з радником з питань регіонального розвитку  Програми «U-LEAD з Європою» Тарасом Рашкевичем активно працювали над стратегіями розвитку громад. Днями відбулися  останні засідання робочих груп, на яких відбиралися та узгоджувалися технічні завдання для проєків місцевого розвитку – невід’ємної частини Планів реалізації стратегій впродовж 2020-2022 років.

За словами Наталії Онищук,  керівниці Тернопільського регіонального офісу U-LEAD, важливо, щоб стратегії розвитку громад та План заходів щодо реалізації стратегій були представлені для громадського обговорення.  «Це не просто вимога законодавства, а й обов’язкова складова її успішного впровадження. Згодом, можна говорити за її подальше затвердження на черговій сесії місцевої ради. Головне – обговорення та погодження з громадськістю», – підкреслила вона.

Юрій Луцишин, заступник Козлівського селищного голови, подякував фахівцям Програми «U-LEAD з Європою» за методичну та практичну допомогу у розробленні стратегії розвитку Козлівської громади. «Сподіваємося, що в подальшому отримаємо допомогу та підтримку від регіонального офісу вже у реалізації даної стратегії. Радіємо, що маємо надійних партнерів», – додав заступник селищного голови.

Експерт з регіонального розвитку Тарас Рашкевич відзначив активність членів робочої групи на всіх етапах розробки стратегії розвитку громади. «Ми пройшли довгий шлях, щоб зараз узгоджувати останні правки до стратегії розвитку громади. Переконаний, що покрокове виконання даної стратегії дозволить активізувати економічний розвиток громади та створить сприятливі умови для життя та відпочинку її жителів», – зазначив експерт.

«У стратегії розвитку Копичинецької ОТГ визначено дві основні стратегічні цілі – економічний розвиток громади та створення привабливих  умов для життя, бізнесу та відпочинку. Для виконання усіх завдань, які були визначенні для кожної операційної цілі, у документі запланована реалізація 52 проєктів», – розповідає Тарас Рашкевич, – «Нам залишилося доопрацювати деякі деталі і ми отримаємо повноцінну стратегію розвитку громади, яка ще має пройти громадське обговорення та затвердження на сесії», – додає він.

«Копичинецька ОТГ 2027 – успішна, самодостатня, інвестиційно приваблива та екологічна чиста громада з розвинутою інфраструктурою та високим рівнем соціальних стандартів. Громада з багатими культурними традиціями та активними мешканцями. Громада, яка сприяє здійсненню підприємницької діяльності на своїй території та створює сприятливі  умови для життя,  бізнесу та відпочинку», – саме таким є бачення розвитку громади.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews