Юні туристи, скаути Тернопільщини прийняли участь у Всеукраїнському марафоні молодіжних наметових міні-таборів

30.06.2020 20:13   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Цього літа вперше в Україні для молоді проводиться Всеукраїнський марафон молодіжних наметових міні-таборів. Співорганізатори Всеукраїнська скаутська організація закликала активну та патріотичну молодь України, юних скаутів, джур, туристів, волонтерів та всіх, хто практикує наметові табори організувати міні таборування з 27 червня по 04 липня. У таких таборах молодь зможе перевірити свої вміння, навички та представити свій осередок та його напрацювання з питань молодіжної роботи, національно-патріотичного виховання, скаутингу, туристсько-краєзнавчої роботи та інших напрямів неформальної освіти. Головна умова - зареєструвати групу до 10 осіб. Визначення переможців відбудеться за кількісттю вподобань під дописами учасників. Переможці отримають цінний подарунок та запишуть відео-ролик учасникам марафону наступного року.

null

На Тернопільщині до марафону приєднались команда «Вартові» "Школи безпеки" Почаївського будинку дитячої творчості та спорту з м. Почаїва (Кременецького району) та вихованці гуртка «Сокіл» (Джура), рій «Нащадки козаків» куреня імені Любомира Гузара загальноосвітньої школи с. Яблунів, що на Гусятинщині.

null

 

null

«Так, ситуація  пов’язана  із пандемією коронавірусу COVID-19, змушує  дотримуватись певних обмежень, але ми розуміємо і те, що маємо також дбати про свій фізичний, психологічний стан та навколишнє середовище, - розказує керівник гуртка «Сокіл» Наталія Сигіль, - тому ми зареєструвались в марафоні. Наш  гурток таборувався з 26 по 28 червня. Визначили місцину, розбили наметове містечко, організували бівуак та інфраструктуру міні-табору і приступили до виконання програми. Протягом усього таборування діти грали різні активні, командні ігри, досліджували територію наметового містечка на лікарську рослинність. Скаути  виявили навколо багато корисних рослин, а саме: акація, деревій, чебрець, розторопша, м'ята перцева, суничник, подорожник, конюшина, чорноплідна горобина, шипшина, звіробій. Вечори закінчувались ватрою. Усі втомлені та щасливі повернулись додому. Очікуємо нових марафонів!"

null

 

null

Марафон організовано за підтримки Громадської спілки «Всеукраїнська скаутська асоціація», за інформаційної підтримки Міністерства молоді та спорту, Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.  спільно із Дніпропетровською ОДА, Дніпропетровським обласним центром військово-патріотичного виховання, відпочинку та туризму, Молодіжним центром СМАРТ Слобожанської ОТГ, Асоціацією Дніпровських скаутів СКІФ.

null

Мета заходу - згуртувати, мотивувати та популяризувати успішні та дієві локальні напрацювання осередків молодіжної роботи та неформальної освіти.

null

 

null

Марафон є відкритим заходом для зацікавленої молоді та громадських об’єднань. Своїми здобутками учасники діляться у соціальній мережі "Фейсбук" на сторінці "Всеукраїнська скаутська організація".

 

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews