Муляренко, Немеш і Бабат – найгірші депутати Рівненської міської ради за версією «Опори»

05.06.2020 18:05   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Ще задовго до початку офіційної передвиборчої кампанії колишній голова Рівненської ОДА та депутат міської ради Олексій Муляренко почав позиціонувати себе як майбутній кандидат на посаду міського голови. А його кишенькові ЗМІ намагаються показувати рівнянам Муляренка як найкращого з-поміж решти ймовірних претендентів. І тут в хід іде усе: куплені рейтинги, приписування заслуг, до яких ексголова ОДА жодного відношення не має, та багато іншого. При цьому навмисно не оприлюднюють офіційну інформацію, яка показує цю людину не в таких райдужних фарбах.

Кілька днів тому «Громадянська мережа «ОПОРА» оприлюднила рейтинг роботи депутатів Рівненської міської ради за минулий рік. Цікаво, що оцінку «відмінно» не отримав жоден з міських обранців. Натомість серед прізвищ прогульників, як виявилося, є і пан Муляренко.

Варто зазначити, що під час оцінювання до уваги бралися різні показники, починаючи від інформування виборців про свою роботу, проведення особистих прийомів громадян, оприлюднення декларацій та достовірності відомостей в них, і закінчуючи дисципліною відвідування сесій. Загалом, 12 різних критеріїв.

Між іншим, саме оцінювання складалося з двох частин. По-перше, експерти мали зазначити критерії, якими вони керувалися при виставленні оцінок. По-друге, необхідно було визначити, діяльність яких трьох депутатів, на думку експерта, є найкращою та найгіршою за останній рік. І тут серед найгірших знову опинився наш майбутній кандидат Олексій Муляренко із 7,7% відповідей експертів. Гірше за нього виконували свої депутатські обов’язки лише Василь Немеш (11,5 % відповідей експертів) та скандально відомий Олександр Бабат (23,1% відповідей експертів). При оцінюванні бралися до уваги три основних критерії – як часто депутат ставав героєм антикорупційних журналістських розслідувань, його активність (виступи на сесіях міської ради, кількість розроблених проєктів рішень тощо), а також прозорість його роботи та відкритість для виборців.

null

Олександр Бабат, Олексій Муляренко та Василь Немеш. Ці три депутати, за версією «Громадянської мережі «ОПОРА», у 2019 році найгірше виконували свої обов’язки в Рівненській міській раді.

Тож наступного разу, читаючи хвалебні оди тому чи іншому кандидату, в тому числі і пану Муляренку, згадайте про те, що існують й інші (не замовні) зрізи роботи депутатів та чиновників. А разом і подумайте, наскільки ефективними менеджерами ці такі «неефективні прогульники» можуть бути на посаді міського голови, якщо навіть зі своїми депутатськими обов’язками нормально справитися не можуть.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews