Тернопільських депутатів закликають не скасовувати уроки християнської етики в школах

06.07.2020 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Під час четвертого пленарного засідання 14 сесії Тернопільської облради, яка відбулася 6 липня, священнослужителі від ПЦУ, УГКЦ та християни-євангелісти звернулись до депутатів. Вони закликали не скасовувати уроки християнської етики в школах.

Як переконаний владика Димитрій Бучацької єпархії УГКЦ та владика Нестор Тернопільської єпархії ПЦУ, без духовного виховання дітей майбутнього держава не матиме.

На прохання очільників церков, предмет «Християнська етика» у школах Тернопільщини мають викладати з 1 по 11 класи, а в старших класах ще й новий предмет – «Основи сім’ї». Відповідно проєктне рішення зареєстрували ініціатори та підтримали депутати облради. Відтак уроки християнської етики в школах області не скасовуватимуть.

До слова, також депутати облради звернулися до міністерства освіти і науки України щодо збереження предмету «Християнська етика» у програмі закладів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews