У Львові рятують 19-річну жертву домашнього насилля, що втекла від чоловіка

06.07.2020 18:05   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: Знай

У Львові взялися допомогти дівчині, яка у свої 19 років пережила страшне: над нею знущалися чоловік і двоюрідний брат. Не витримавши, постраждала втекла з дому, у чому була, повідомляють у спільноті «Варта 1» у соціальній мережі Facebook.

 
За інформацією волонтерів, дівчина виснажена – наразі вона важить лише 38 кг.

"Їй 19. Вона важить 38 кілограм. Її бив чоловік і двоюрідний брат. Втекла з дому, в чому була. Потрібна допомога..." – пишуть автори повідомлення.

Зазначається, що для дівчини небайдужі за одну добу вже зібрали одяг та взуття, їй надається психологічна та юридична допомога силами спеціалісток Центру "Жіночі перспективи".

Фото: «Варта 1»

Їй також знайшли тимчасове житло, однак все ще потрібна медична допомога – «як мінімум, огляд». Пропозиції щодо проведення огляду приймаються.

Автори повідомлення нагадують, що Львів є одним із небагатьох міст України, де досі немає притулку для жертв домашнього насильства.

«Молодець, що вистачило духу втекти, більшість терпить таке скотство все життя», «Чому не стоїть питання про покарання насильників?» «Був невеликий притулок, але зараз там 5- зірковий готель», «В голові не вкладається, за що можна знущатись і бити таку маленьку тендітну дівчину?! Сумно і страшно», - обурюються містяни.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Знай