«Життя в стилі ЕКО»: екологізація бізнесу та домогоспорадства

06.07.2020 19:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

3 липня, у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів, координатор проєкту Життя в стилі ECO - Територія особистого розвитку Таня Фарина (Tanya Faryna) виступила у програмі «Твій ранок» з каналом Т1 Новини. Ділилася інформацією про соціально екологічні проєкти, про розвиток ініціативи «Життя в стилі ЕКО», яка стала брендом і переросла у платформу соціального підприємництва.

Далі — пряма мова

«Життя в стилі ЕКО» — це можливість, яка дає вивести сферу споживання на якісно новий, світовий рівень.

Важливо розуміти, що кожен зайвий поліетиленовий пакет, чи випита вода із пластикової пляшки, чи одноразовий пластмасовий посуд, надалі навряд чи буде перероблений. Ми живемо у пострадянському просторі, де тільки починають замислюватися над тим, що сміття — це матеріальний ресурс. Тому пластик в Україні, як правило, не проходить вторинне перероблення, а просто складається на сміттєвих полігонах.

null

Світова спільнота закликає переглянути своє ставлення до пластику. Наразі в Україні немає законодавчого регулювання щодо пластику та сміття загалом. Але важливо розуміти, що боротьба із забрудненням планети — справа кожного. І відповідальність кожного.

Наш проєкт пропонує зробити перший крок до екологічної трансформації соціуму через зміну підходів підтримки використання екологічно безпечної продукції, біорозкладного пакування в побуті та гостинній індустрії, що і є цивілізованим рішенням при використанні передових технологій.

Проєкт відповідає програмі «Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року», яка була підтримана проголошеною резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 25 вересня 2015 р. № 70/1 глобальні цілі сталого розвитку до 2030 року та результати їх адаптації з урахуванням специфіки розвитку України, викладені у Національній доповіді «Цілі сталого розвитку: Україна», прийнята 2017 р. за результатами прийняття нового Порядку денного у галузі сталого розвитку, в основі якого аргументовано 17 глобальних цілей на саміті ООН 25 вересня 2015 р.(м. Нью-Йорк, США).

null

Бізнесу необхідні нові підходи до екологічних цінностей в середині власного робочого механізму, тому що екологічний бізнес активно практикується у світі, викликає довіру та любов до споживачів

«Життя в стилі ЕКО» — це екоспільнота, яка активно пропагандує сучасний підхід до споживання і ведення бізнесу, гармонії в житті, принципами якого є збереження довкілля, краса, здоров’я, активний спосіб життя, довголіття, бажання вчитися і розвиватися; бажання розпочати та розвивати власну справу, засновану на цінностях.

Ми проводимо заходи, покликані підвищувати рівень обізнаності населення України у питаннях екокультури: харчування, використання безпечних для здоров’я та довкілля товарів, якісного рівня життя та довголіття, створення соціально орієнтованого підприємництва та екосередовища.

Проєкт передбачає сертифікацію гостинної індустрії, освітніх закладів, і т.д. Ця програма дає перемогу зекономити бюджетні витрати, перейти на екологічно безпечну продукцію, зменшити шкоду навколишньому середовищу, покращити процес утилізації сміття.

Отже, головним аргументом на користь участі у проєкті є комплексне рішення для оптимізації ваших витрат та екологізації вашого дому та Бізнесу. Ми впевнені, що соціальна спрямованість проєкту мотивує кожного до змін, а якісна екопродукція забезпечить найкращі результати для споживача та посприяє збереженню довкілля для майбутніх поколінь.

Вдячна Demkura TarasІрина Демкура за можливість поділитися брендом «Життя в стилі ЕКО».

Неймовірний «Твій ранок» на каналі Тернопіль1 з ведучими Михайлом Павлентієм та Іриною Прокопишин».

null

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews