У Рівному завтра вирішуватимуть, чи відновлять роботу дитсадки та спортивні зали

07.07.2020 21:14   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Завтра у Рівному вирішуватимуть, чи відновлять роботу дитсадки, спортивні зали, навчальні студії тощо. Приходьте: 10:45 Рівненська міська рада (вул. Соборна, поблизу Кооперативного коледжу). Не забуваємо про маски, дистанцію та дотримання карантинних норм!

Про це написала редакторка сайту "ЧаРівне" та засновниця проєкту "Пузата мама" Оксана Кравець.

Писала не раз у коментарях аргументи, чому важливо відкрити заклади зараз:

якщо виходити з позиції, що садки колись відкривати таки треба, то, краще зараз. Влітку менше дітей, а отже більше простору для маневру. Є час і простір для того, щоб налагодити систему, набити гулі і побачити, як це працює чи не працює. Теж саме кажуть педагоги, керівники закладів, з якими спілкувались.

Садки готові до відкриття і чекають рішення комісії. Про це нам неодноразово наголошувала заступниця міського голови Галина Кульчинська.

Восени буде більш сприятливе доя вірусів середовище і хворих об‘єктивно буде більше.

Ще один фактор: наше власне почуття небезпеки і обережності. Не знаю, як у вас, але в мене враження, що вберезні всі були в рази обережніші, ніж зараз. Хоча об‘єктивно мало би бути навпаки. Підозрюю, що у вересні цієї обережності стане ще менше. То чому б не налагодити процес у садках зараз, коли ми всі ще більш-менш обережні? І у своїх контактах, і у всьому.

Ринки працюють, супермаркети працюють, всюди повно людей, дитячі майданчики гудять дітьми, які й так контактують між собою. Чому садки мають чекати?

Окремо хочу сказати про няню чи бабусю,яку кличуть на допомогу те ж саме. Повірте, з нянею ви не знімаєте всі ризики. Ви ж не можете посадити людину під замок, щоб бути певними, що у вільний від вас час вона ні з ким не спілкується. Ви не знаєте, як поводяться ті, з ким вона живе або просто зустрічається. Це до певної міри-ілюзія повної безпеки.

Плюс бабусі, няні треба добиратися до місця роботи, а це теж збільшує кількість контактів і т.д., і т.п.

 

 
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews