«Християнська етика» дає важливий виховний процес і має викладатися у школі, – Владика Нестор (Відео)

09.07.2020 11:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто

Впродовж кількох років в українських школах вивчають “Християнську етику”. Це – факультативний предмет. На думку Архиєпископа Тернопільського і Кременецького Владики Нестора, таке уроки є дуже важливими. Оскільки для України, як пострадянської країни, яка ще не позбулася багатьох пережитків радянського минулого, це крок у напрямку того, щоб позбутися цієї сумніної спадщини.

“Я хочу наголосити на тому, що “Християнська етика”, як предмет навчальної програми, розроблялася для того, щоб навчити дітей, школярів моральним принципам, які стосуються християнства. Це не є релігійною освітою чи уроками закону Божого. Це вивичення основних моральних принципів, які кожен українець, як християнин, повинен знати і допомагають регулювати стосунки між людьми якраз на основі етичних і моральних моментів”, – каже Архиєпископ Тернопільський і Кременецький Владика Нестор.

За словами Владики, у багатьох областях цей предмет, хоча він є факультативним, батьки підтримують його проведення. Навіть родини, які сповідують не християнство, зацікавлені в тому, щоб їхні діти обов’язково відвідували такі уроки. Адже”Християнська етика” дає дуже важливий виховний процес.

“Багато хто каже, що цей предмет не є традиційним для освітнього процесу. Що школа повинна навчати тільки і давати знання. Але разом з цим ми повинні розмути, що школа має взяти на себе й інші моменти, які стосуються виховання дитини як громадянина, як українця, як людини, яка буде в майбутньому розбудовувати нашу державу. Бо дуже часто цього виховання не може дати сім’я через певні індивідульні причини. Є люди, які не не сповідують християнство, але при цьому намагаються зробити все, щоб їхні діти відвідували уроки “Християнської етики”. Адже такі уроки вчать добрим засадам та показують істинні цінності, вчать моральності” , – додає Владика.

 

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто