«Кременецький вишневий борщ»: на Тернопільщині розвивають гастрономічний туризм

11.07.2020 17:47   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Кременецькому краєзнавчому музеї 10 липня відбувся майстер-клас з приготування унікальної автентичної страви «Кременецький вишневий борщ». Захід має на меті розвинути гастрономічний туризм у місті.

Як зазначає директор музею Андрія Левчук, музей працює над створенням автентичного меню локальних страв, і на цьому майстер-класі демонструється вже друга страва. Першою ж загальновідомою кременецькою стравою є гречані вареники, які вже сьогодні без сумніву можна рахувати місцевим брендом.

«Сьогодні в музеї на камеру готовив унікальний "Кременецький вишневий борщ".Музей займається монетизацією культурної спадщини. На цьому прикладі ми покажемо, як наші музеї можуть співпрацювати з учасниками туристичного бізнесу на користь громаді!», – розповідає Андрій Левчук.

Наукові працівники музею сьогодні опрацьовують близько двох сотень місцевих рецептів, які презентують людям. Згодом при музеї планують створити «Гастрономічну комісію», яка окрім формування та популяризації меню автентичних локальних страв для туристичного бізнесу буде слідкувати за дотриманням давньої рецептури в акредитованих закладах харчування кременецького краю.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews