У Тернопільському військовому коледжі готуватимуть курсантів за стандартами НАТО

12.07.2020 18:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

День відкритих дверей, але без абітурієнтів. Тернопільський професійний коледж з підвищеною військовою та фізичною підготовкою до нового навчального року готовий. Зараз там в патріотичному дусі виховують 300 студентів, і, кажуть, цьогоріч планують прийняти на навчання ще щонайменше 150 нових курсантів. Готують і нові напрямки підготовки спеціалістів.

Керівник ДНЗ “Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою” (м. Збараж) Вадим Ластовицький розповів, що після закінчення цього коледжу, випускники можуть вступати у вищі навчальні військові заклади з певними перевагами. Цьогоріч, до прикладу, для цього не було потреби здавати ЗНО. Необхідні були лише фізична підготовка та рекомендації від коледжу.

Стандарти НАТО – саме за таким принципом вже з 1-го вересня працюватимуть у коледжі. Навчальний заклад стане першим в Україні, де вдасться реалізувати такий амбітний план. Педагоги вже отримали спеціальну техніку та зброю. Розповідають, навчальна програма складається з 5-ти модулів. Обов’язковим буде посилене вивчення англійської мови.  Дирекція закладу каже, заняття з військової підготовки проходять в сучасному тирі. Наразі мають 260 макетів різної зброї. Це дозволяє проводити тренування, наближені до військових.

Заступник начальника з військової та фізичної підготовки ДНЗ Роман Мельник розповів, що тир закладу розділений на дві половини: мультимедійний тир, де можна працювати з будь-якими варіантами та задачами, які виставляють на комп’ютері. Інша частина тиру зроблена повністю під пневматичну зброю, для правильного вибілювання, грамотного спуску ствола та правильного дихання.

Курсанти коледжу проживають в гуртожитку, який розташований поблизу навчального корпусу. За останній рік його оновили і створили там комфортні умови.

Зараз в коледжі є п’ять спеціальностей, проте скоро з’являться ще дві. Тут навчатимуть фахівців з обслуговування та встановлення альтернативних джерел живлення, а також – охоронців перших осіб. Для цього викладачі пройшли навчання у Польщі.

Дирекція навчального закладу запевняє – на досягнутому не зупинятимуться, адже впевнені, що завдяки якісній військовій підготовці їхні курсанти стануть надійною обороною рідної держави.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини