Довірливість тернополянина обійшлася йому втратою готівки

Працівники Бережанського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства вчиненого щодо мешканця Тернополя. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встаvновлення особи зловмисника.

Потерпілий розповів, що займається пасажирськими перевезеннями. До нього зателефонував потенційний клієнт й попросив забрати людей з сусідньої області. Краянин погодився. Вже в дорозі до нього знову зателефонував незнайомець та попросив здійснити зупинку в Бережанах, аби прихопити з собою електроінструмент за який попросив переказати кошти в сумі 3200 гривень. 

Додзвонювач запевнив краянина, що кошти він поверне, коли водій прибуде в пункт призначення. Тернополянин без роздумів здійснив транзакцію, однак згодом зрозумів, що його ошукали, адже телефон аферист вимкнув й більше на зв’язок не виходив

Відомості про подію внесено в ЄРДР відповідно до ч. 1 ст. 190 ККУ.

Правоохоронці наголошують мешканцям та гостям краю, бути обачними. Найкраще користуватися перевіреними способами оплати послуг та переказу коштів. Адже шахраї щодня знаходять нові способи, аби майстерно спустошити ваші кишені.

У разі якщо ви потерпіли від рук зловмисників, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Тернопільської області