Ми не можемо допустити знищення української мови та освіти, - Тарас Савчук про русифікаторський законопроєкт в парламенті

15.07.2020 13:13   Опубліковано : Галина Кіт
Джерело: TeNews

Законопроєкт Бужанського є вагомою загрозою для української освіти та держави загалом. Про це заявляє представник «Республіканської платформи» журналіст і громадський діяч Тарас Савчук.

Законопроєкт, автором якого є нардеп «Слуги народу» Максим Бужанський, у Верховній Раді розглядатимуть у п’ятницю, 17 липня. Якщо закон приймуть, в школах буде скасоване обов’язкове вивчення 80% навчальних предметів українською мовою. Перехід учнів російськомовних шкіл на навчання українською,  не відбудеться.

Особливий цинізм криється в тому, що затвердити такий закон намагаються в той час, коли Україна сьомий рік проливає кров своїх синів, щоб оборонитися від російських нападників.

«Таке рішення є неприпустимим та антидержавницьким. Ми не можемо допустити відверте знищення української мови та освіти. Законопроєкт Бужинського – свідомий злочин щодо нації, країни, підростаючого покоління», - вважає Тарас Савчук. - Тернополяни повинні долучитися до протестів проти антиукраїнського документа.

Висловити опір законопроєкту Бужанського зобов'язані і депутати Тернопільської обласної ради.

Небайдужі українці спільно протистоятимуть русифікаторському закону під стінами Верховної Ради. Учасники акції прийдуть до парламенту  16 липня о 9.00. До боротьби за українське майбутнє наших дітей може доєднатися кожен.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews