У Тернополі побудували унікальні спортивні майданчики під відкритим небом та збільшення соціальної допомоги

19.07.2020 10:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Передали місцевим мешканця ключі від нового універсального спортивного майданчика.

У Тернополі на вул. Генерала Тарнавського, 18, 22 з’явився новий універсальний спортивний майданчик. Тож відтепер кожен охочий може відвідати дану спортивну локацію.

Облаштування майданчика проводилося в рамках проєкту співфінансування, 50% коштів надійшло з державного бюджету, ще 50% – з бюджету Тернопільської громади, – зазначає міський голова Сергій Надал. Роботи було розпочато минулого року, цьогоріч майданчик повністю готовий. Універсальність його полягає в тому, що тут можна грати не лише у футбол, а й в інші ігрові види спорту.

Для збереження належного стану спортивної локації мешканці можуть у нічну пору доби закривати майданчик, тим самим продовжити термін його експлуатації.

Від початку 2020 року в Тернополі влаштовано 25 нових дитячих ігрових зон та ще на п’яти – ремонтні роботи тривають.

Облаштовують елітний безкоштовний фітнес-центр на повітрі

У Тернополі тривають роботи з реалізації проєктів-переможців «Громадського бюджету 2020». Зокрема, у дворі на вулиці Київській, 1 цими днями облаштовують унікальний спортивний майданчик під відкритим небом, аналогів якому немає у місті.

Як розповідають ініціатори ідеї, з метою активного заняття спортом жителями мікрорайону і створення альтернативи спортзалам та фітнес клубам, відтепер на майданчику для воркауту розміщений гантельний ряд, а також тренажери для виконання станової тяги і присідань, «метелик», верхній та нижній блоки тощо.

Окрім проєкту №14 «Вуличний спортзал: Київська, 1», роботи в рамках Громадського бюджету ведуться ще на 18-ти об’єктах у Тернополі.

Завершився капітальний ремонт чергового двору. Прохання мешканців враховані

Підрядна організація завершила капітальний ремонт двору за адресою вул. Тарнавського, 4 у Тернополі.

Капітальний ремонт двору повністю завершено. Роботи на цьому об’єкті були розпочаті минулого року, тоді було оновлено пішохідну частину двору. Цьогоріч проводилися роботи з влаштування нового асфальтобетонного покриття.

На прохання мешканців, зроблено додаткові пандуси біля під’їздів. Також планується спрямувати кошти на облаштування додаткових місця для паркування у цьому дворі.

Зріс розмір соціальної допомоги на дітей

У Тернополі зріс розмір допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, а саме, з 1 січня 2020 року максимальний розмір допомоги  становить 2,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування – 3,5 розміру прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Для осіб, які отримували допомогу з січня 2020 року, буде здійснений автоматичний перерахунок допомоги.

Також, відповідно до змін до законодавства України, встановлено, що у 2020 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить:

– для працездатних осіб — 25 відсотків;

– для дітей: з 1 січня 2020 року — 85 відсотків, з 1 липня 2020 року —130 відсотків;

– для осіб, які втратили працездатність, та осіб з інвалідністю — 100 відсотків відповідного прожиткового мінімуму.

Контрактники з Тернополя отримали по 15 000 гривень

З початку цього року 66 тернополян, які пішли на військову службу за контрактом, скористалися своїм правом отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 15 000 гривень від Тернопільської міської ради. Ці кошти передбачені у Програмі «Турбота».

Для отримання цієї компенсації військові-контрактники подають пакет документів у військкомат, а вже ця структура передає відповідне подання в управління соціальної політики. Після цього кошти спрямовуються на рахунок зазначеного у документах військового.

Станом на 6 липня 2020 року таку допомогу від міської ради отримали 66 військових. Кошти виплачені в повному обсязі.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews