Уряд змінив критерії червоної та зеленої зони, МОЗ опублікував оновлений список країн

19.07.2020 14:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: lowcostavia.com.ua

15 липня Кабінет Міністрів України прийняв рішення змінити критерій для поділу держав на країни “червоної” та “зеленої” зони.

Вже опублікована офіційна постанова №615 “Про внесення зміни до пункту 16 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392”

Країнами “червоної” зони Україна вважатиме держави, в яких кількість активних випадків COVID-19 становить більше ніж 55 на 100 тисяч населення. Раніше для поділу брався показник 40 випадків на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, що після прибуття в Україну з країн зеленої зони – самоізоляція чи обсервація не потрібні. Після повернення з країн червоної зони потрібно пройти самоізоляцію, яку можна скоротити, якщо зробити ПЛР тест.

Детальний алгоритм припинення самоізоляції з переліком лабораторій.

Оновлені дані від Міністерства охорони здоров’я України.

Сьогодні, 17 липня Міністерство охорони здоров’я України оновило списки країн щодо поширення коронавірусної інфекції відповідно до змін запроваджених урядом.

Завдяки зміні критерію поділу відразу кілька країн перемістилися в зелену зону – Єгипет, Албанія, Болгарія, Чехія, а також Болівія, Гвінея-Бісау, Бангладеш та Пакистан.

Отже, після повернення з Єгипту, Албанії, Болгарії чи Чехії самоізоляція наразі не потрібна.

Зауважте, що показники у деяких з цих країн дуже близькі до 55 і після наступного оновлення даних країни можуть переміститися в червону зону.

В червоній зоні за даними на 16 липня: США, Вірменія, Бельгія, Бразилія, Перу, Ізраїль, Домініканська республіка, Північна Македонія, Чорногорія, Росія, Молдова, Португалія, Казахстан, Аргентина, Чилі, Люксембург, Коста-Ріка, Боснія і Герцеговина, Франція, ОАЕ, Білорусь, Мальдіви, Азербайджан, Канада, Сінгапур, Мексика та інші.

Зручна таблиця з пошуком та сортуванням з усіма країнами червоної та зеленої зони в окремій статті. 

Зауважте, що критерії, за якими країни попадають в ту чи іншу зону придумали в Україні. Цей список використовується лише для визначення необхідності самоізоляції чи обсервації при в’їзді в Україну.

Те, що Україна знаходиться в червоній зоні у списку, який складає МОЗ України, ніяким чином не впливає на рішення інших країн про відкриття чи закриття для нас кордонів.

Інші країни використовують свої власні критерії чи схеми поділу країн на зони для визначення можливості чи неможливості в’їзду.

16 липня Рада ЄС оновила список країн мешканцям яких дозволять в’їзд в ЄС, але Україна до переліку не потрапила. Отже, поїздки з туристичною метою в ЄС заборонені щонайменше до 31 липня.

Які країни Європи відкриті для українців?


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lowcostavia.com.ua