Довірливі тернополяни позбулись 45 тисяч гривень

Злочини, пов’язані з банківськими картками одні із найпоширеніших видів шахрайських схем. Пройдисвіти представляються співробітниками фінансових установ та майстерно спустошують чужі електронні гаманці.

Від такого роду злочину потерпіло двоє мешканців обласного центру. Додзвонювачі входили в довіру та дізнавалися персональні дані. Так, з рахунку 32-річного чоловіка зникло 6800 гривень, а 45-річна жінка позбулася майже 40000 гривень.

Відомості про події внесені в ЄРДР відповідно до ст. 190 ККУ.

Розкрити такого роду шахрайства доволі складно. Зловмисники, які вчиняють афери із банківськими картками, роблять свою справу швидко. Допоки потерпілий виявить, що його ошукали, гроші уже безслідно зникають з його рахунку.

Аби не потрапити на гачок такого роду шахраїв, поліцейські радять бути уважними. Працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть за номером банку.

Якщо ви все таки потрапили на гачок шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Тернопільської області