Щирі людські серця та роботящі руки - сила

21.07.2020 11:43   Опубліковано : Вікторія Дайвер
Джерело: TeNews

Ось уже декілька днів кипить робота над ремонтом Струсівського краєзнавчого музею, натхненним ідейником створення якого була легендарна Ольга Сліпа, активна учасниця підпільної діяльності ОУН-УПА, племінниця патріарха  Йосипа Сліпого. Bеличезний масив матеріалів, зібраний нею про рідний край,  його минувшину,  знаменитих уродженців і жителів, є цінним надбанням, цікавим як  для пересічного жителя, так і для краєзнавців, істориків та ін.  як  об’єкт вивчення та дослідження (навіть  з-за кордону приїжджали люди та знаходили тут свій родовід).

Bесною 2018 року стався прикрий інцидент: через сильні дощі не витримала покрівля будівлі, яка  вже тривалий час потребувала ремонту, і приміщення затопило. На жаль, деякі предмети експозиції не збереглися ( майже всю експозицію музею довелося тимчасово перевозити до  Струсівської школи-інтернату, де вона зберігається і досі). І небайдужі почали бити на сполох. Місцевий краєзнавець Марія Брантюк, для якої музей - це частина життя, оббивала пороги владних кабінетів, доносячи ситуацію та  сподіваючись на допомогу. Але становище було безвихідним:  представники влади пояснювали, що бюджетні кошти на ремонт  неможливо передбачити та виділяти, бо музей  не має офіційного статусу,  а статус отримати, щоб фіксувати потребу в ремонті та клопотати про допомогу перед різними компетентними органами,  на даний час не вдається. Ця проблема висвітлена в засобах масової інформації, тому надія на позитивне вирішення таки не згасає.

Та світ, і Струсів зокрема, не без добрих людей,  тому знайшлися благодійники, які допомогли будівельними матеріалами, знайшлися роботящі руки, які охоче взялися за роботу. Чимало небайдужих струсівчан радо відгукнулися з бажанням допомогати надалі у всіх потребах: і фізично, і матеріально,  і щоб працюючим  було “смачно”, і  народилися також ідеї, що і як ще можна зробити. Активіст Андрій Станько висвітлює хід виконання ремонтних робіт в соцмережах, люди радіють та дякують.

- Щирі людські серця та роботящі руки - сила, - каже краєзнавець Марія Брантюк.

І з цим не можливо не погодитися. Bіриться, що гуртом таку потрібну, важливу та нагальну справу буде доведено до кінця.

null
Фото: Андрій Станько

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews