Динаміка ходу виборчої кампанії США в інформаційному середовищі (Оновлення)

21.07.2020 22:07   Опубліковано : Львівський Новинар
Джерело: cipt.org.ua

Після того, як прореспубліканські ЗМІ із значною патетикою подали обговорення інтерв'ю Трампа журналісту Крісу Воллесу демократичні набагато інтенсивніше накинулися на це інтерв'ю з жорсткою критикою.

Передусім, предметом критики були неправдиві, на думку демократів, заяви щодо істотного зменшення кількості носіїв коронавірусу, низької смертності від нього, порівняно з іншими державами. Також, на їх думку, чинний президент спотворив цитату головного експерта з інфекційних захворювань Ентоні Фаучі про те, що непотрібно носити маски. А наведену цитату Трампа, про те, що "пандемія" одного дня просто зникне, вважають антинауковою. Також ставиться під сумнів впевненість лідера республіканців щодо своєї перемоги. Заяву Трампа про те, що теперішні передвиборчі опитування є навіть більш фальшивими, ніж на минулих виборах, де Дональд отримав перемогу всупереч очікуванням, вважають недостатньою підставою для його самовпевненості. Проте, швидше за все, пересічний американець, не роздумуючи над висловом Трампа, а сприймаючи його поверхово, сприйме позитивніше цей вислів, ніж його заперечення. Взагал,і досить багато аспектів критики Трампа продемократичними ЗМІ сприймаються лише після заглиблення в їх підстави, а при швидкому сприйнятті видаються непереконливими. Об'єктом критики є також вислів Трампа про небезпеку зменшення Байденом фінансування поліції, зокрема, його слова про те, що кожного року поліція вбиває і багато білих людей, на яких ніхто не звертає стільки уваги, як на афроамериканців. Для переконаних лібералів негатив цих слів Трампа безперечний, але інші виборці можуть сприйняти їх досить позитивно. Проте найрадикальнішою для демократів стала позиція Трампа щодо захисту прапору конфедератів та інших історичних пам'яток часу громадянської війни, зв'язаних з армією Півдня. Демократичні видання також згадують, що велика частина митців ведуть антитрампівську агітацію з гаслами "достатньо Трампа". А Роджер Стоун, якому Трамп зменшив покарання, звинувачується у расистському ставленні до свого інтерв'юера, через те, що він наголосив на тому, що він чорний. Як і у прореспубліканських ЗМІ тут також часто згадується постать нещодавно померлого Джона Льюїса, зокрема схвальний коментар його діяльності від Дональда Трампа, хоча Трамп був об'єктом критики цього афроамериканського активіста.

Загалом публікації продемократичних ЗМІ зміцнювали антитрампівську позицію його твердих противників, а для виборців, позиція яких близька до нейтральної, вони швидше рекламували Трампа, ніж понижували його рейтинг.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: cipt.org.ua