Мешканці Березовиці обурені новим тарифом за водовідведення

23.07.2020 16:50   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Березовиці люди змушені платити близько 30 гривень за водовідведення 1 м³ води. Люди обурені новим тарифом і вимагають повернути старі ціни.

Як зазначає очільник області Володимир Труш, у Березовиці працюють два КП – тернопільське міське «Тернопільводоканал», яке має водоочисні споруди, та великоберезовицьке «Аквасервіс», яке обслуговує комунікації. Попердньо люди платили КП «Аквасервіс» 15,42 грн. за водовідведення 1 м³ води. З них 5 грн. надходило КП «Тернопільводоканал». Останнє, відповідно до постанови НКРЄ, підняло тариф втричі - до 14,45 грн. Вслід за ним свої перерахунки здійснило і КП «Аквасервіс». Враховуючи подорожчання послуг водоканалу, підвищення мінімальної зарплати та інші витрати, підприємство розрахувало новий тариф з водовідведення – близько 30 грн за 1 м³.

До слова, питання знаходиться в компетенції двох господарюючих суб’єктів, у діяльність яких адміністрація не може втручатися. Але разом з громадою спробуємо врегулювати ситуацію та знайти механізми здешевлення послуги..


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews