У Тернополі пенсіонер втратив через шахраїв понад 250 тисяч гривень

26.07.2020 12:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

Жертвою шахрайської пастки став 74-річний мешканець Тернополя. Чоловік втратив понад 250 тисяч гривень, "повертаючи кошти за неефективні препарати", які він купував через інтернет. Повідомили в пресслужбі Нацполіції області.

Пенсіонер розповів поліцейським , що впродовж трьох років він в мережі інтернет замовляв ліки. Нещодавно до нього зателефонував незнайомець, який представився співробітником Департаменту соціального захисту. Він повідомив, що фірму, де купував препарати пенсіонер, підозрюють у торгівлі неякісною продукцією. Пообіцяв відшкодувати кошти за неефективні ліки. Чоловік погодився.

Аферисти ще декілька разів як соцпрацівники телефонували до пенсіонера. Обіцяли якнайшвидше повернути гроші, натомість вимагали у нього оплатити різні послуги: оформлення медстрахівки, документів, податок тощо. У підсумку пенсіонер перерахував на рахунки, які вказали шахраї, понад 250 тисяч гривень.

Відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 ККУ – шахрайство.

За словами психолога обласної Нацполіції Михайла Козюка, шахраї – хороші маніпулятори, легко вміють входити в довіру та досягати бажаного результату:

"Якщо вирішили придбати якусь продукцію, або скористатися чиїмось послугами, завжди порадьтеся з рідними, близькими, спеціалістами в даних сферах", – радить психолог.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне