Двохсотбальники в Тернополі отримають іменні стипендії

26.07.2020 17:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

Випускники з Тернополя, які склали ЗНО на 200 балів, отримуватимуть іменні стипендії від Тернопільської міськради. Повідомляють у пресслужбі.

“За найвищий результат у ЗНО ці молоді люди отримають стипендію у розмірі 2000 гривень. Окрім того, якщо вони оберуть для навчання вищий навчальний закладу в Тернополі, отримуватимуть щомісячну стипендію – 1000 грн”, – розповів міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, у Тернополі 200 балів за ЗНО з математики отримали троє учнів та з фізики – двоє. 200 балів отримали випускники гімназії ім. І. Франка, третьої та п'ятої шкіл, школи-колегіуму ім. Патріарха Й. Сліпого та Тернопільського технічного ліцею.

"Вже третій рік поспіль учні, які здобули максимальний результат під час ЗНО, отримують одноразову грошову винагороду. Якщо з одного предмета – це 2 тис. грн, якщо з двох, тобто 400 балів наберуть, то в розмірі 5 тис. грн, якщо з трьох, то в розмірі 10 тис. грн.", – повідомила в.о. директора методичного центру міського управління освіти Галина Федун.

Грошову винагороду від міської ради отримає випускник школи-колегіуму ім. Патріарха Й. Сліпого Дмитро Фірман:

"Cтипендії, котрі будуть виплачувати учням-студентам, котрі залишаться в Тернополі. Це також дуже хороша пропозиція і вона змусила задуматися над навчанням у Тернополі".


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне