«Афера на пів мільйона»: тернополянин привласнив частину горища у багатоповерхівці без згоди інших мешканців

27.07.2020 11:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

У будинку на вулиці Довженка, 8б місцевий мешканець захопив частину горища.

В ОСББ кажуть, чоловік зробив це самовільно, бо документи, за якими набуте право власності, підроблені.

Мешканець будинку Сергій Чернець розповідає, про те, що сусід привласнив частину горища, люди дізналися випадково.

– Наш будинок збудований в 2010 році. Після чого всі мешканці об’єдналися в ОСББ. Якось дізналися, що протікає дах над другим під’їздом. Піднялися ми на верх і не змогли потрапити у приміщення до технічного поверху у зв’язку з тим, що там стоїть капітальна стіна. Тепер ми не можемо обслуговувати ні свої труби, ні димові канали, нічого. Почали розбиратися, в чому проблема. Виявилося, що мешканець квартири, який живе нижче, самовільно встановив капітальну стіну, переробив конструкцію даху, прорізав несучі панелі для того, щоб зробити вихід напряму з своєї квартири, – розповідає Сергій Чернець.

Чоловік пояснює, все мав вирішити протокол зборів членів ОСББ. Та, як з’ясувалося згодом, він містив низку порушень. Однак це не зупинило державного реєстратора Ірину Сагайдак.

– Цей протокол повинен був бути затверджений підписами всіх мешканців будинку, а також нотаріально завірений. У документі замість ОСББ «Воля-2011» пише, що голосують жителі ОСББ «Довженка, 8Б». А імена людей, які підписалися, нам взагалі невідомі. Такі особи тут не проживають. І на основі такого документу Сагайдак Ірина це все погодила, – зазначає Сергій Чернець.

За допомогою місцеві мешканці звернулися до голови обласного осередку партії «Хвиля» Олексія Станька.

Він вважає, що необхідно провести перевірку причетних до справи держустанов.

– На жаль, навіть у нас, у правовій державі, мешканці 111-квартир не можуть довести свою правоту. Ми не можемо піддавати сумніву рішення суду, але можемо звернутися до Прокуратури Тернопільської області а також Міністерства Юстиції з вимогою надати правову оцінку діям державного реєстратора. Саме завдяки цій людині стала можливою афера, вартістю у понад пів мільйона гривень, – пояснив Олексій Станько.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews