У Рівному ветерани та активісти втілюють унікальний проєкт - Будинок Ветеранів

29.07.2020 20:00   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: RvNews

У Рівному розмови про Будинок ветеранів ведуться давно. Нарешті простір, який об'єднає учасників АТО/ОСС, родини загиблих та їх сім'ї - незабаром стане реальністю.

У будівлі за адресою Гур'єва, 2 волонтери створять кабінет психологічної допомоги, хостел, зал для проведення тренінгів та семінарів і дитячу кімнату.

“Для багатьох держав, які в той чи інший спосіб брали участь у військових конфліктах, важливим питанням є і залишається реінтеграція ветеранів. У цих країнах розроблені спеціальні програми, які покликані реабілітувати учасників бойових дій. Йдеться як про фізіологічну, так і про психологічну реабілітацію, а також соціальне включення в життя своїх громад. Саме Будинок ветеранів у нашому місті буде комунікативним майданчиком між органами влади, волонтерами, громадськими організаціями. Ветерани це потенціал держави і ми маємо все зробити для повернення військових до повноцінного цивільного життя у своїх громадах!” - розповідає ініціаторка проекту Вікторія Шинкаренко.

null

Зараз тривають підготовчі роботи для проведення капітального ремонту. Долучилася до ініціативи і громадська організація "Рівне разом" на чолі з Віктором Шакирзяном. Активісти разом зі ветеранами вже демонтували старі конструкції. Далі за планом повна реконструкція приміщення з оновленням усіх комунікацій, опалення, капітальний ремонт. На заваршення реконструйоване приміщення укомплектують необхідним інвентарем та потрібними меблями.

null

 

null

“Оскільки, ми постійно допомагаємо військовим. Ми відразу погодилися. Це буде їхня друга оселя. Тут вони зможуть поспілкуватись, порозумітись, побачити один одного. Вони мають розуміти, що вони потрібні нам, потрібні суспільству, і їх необхідно підтримувати. Саме тому ми долучилися до цієї ініціативи, взяли на себе всі демонтажні та будівельні роботи і повністю зробимо та профінансуємо реконструкцію приміщення. Думаю, ми вкладемося по часу в півтора - два місяці”, - розповідає Віктор Шакирзян, керівник ГО “Рівне Разом”.

null

Тож, завдяки спільним зусиллям ГО "Рівне разом" та ветеранів приміщення на Гур'єва, 2 стане зручним та комфортним простором для спілкування волонтерів, учасників АТО, їхніх родин.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews