Рівненський обласний перинатальний центр знову запрацює

29.07.2020 21:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Госпіталізувати пацієнтів зможуть лише при наявності негативного тесту на COVID-19 методом ПРЛ або ІФА, проведеного напередодні.

Рівненській області продовжують послаблювати карантинні заходи. Так, відновлюють роботу амбулаторно-поліклінічні відділення обласного перинатального центру. Тож пацієнти зможуть пройти плановий прийом або отримати консультацію, втім за попереднім записом та направленням лікаря.

Таке рішення прийняла обласна комісія з питань ТЕБ та НС.

При вході до закладу будуть проводити безконтактну термометрію пацієнтів. Медичні працівники працюватимуть у засобах індивідуального захисту – масках, окулярах/щитках, рукавичках, одноразовому одязі.

Госпіталізувати пацієнтів зможуть лише при наявності негативного тесту на COVID-19 методом ПРЛ або ІФА, проведеного напередодні. У палатах їх розміщуватимуть по одному з дотриманням епідеміологічних вимог.

При цьому відвідування пацієнтів родичами та партнерські пологи забороняються.

У випадку виявлення у закладі пацієнта з підозрою на COVID-19,  прийом та виписку хворих, у тому числі ургентних, буде припинено.

Ще один медичний заклад, роботу якого дозволила комісія, – це Корецька обласна лікарня відновного лікування. Госпіталізувати у стаціонар пацієнтів будуть також лише при наявності негативного тесту на COVID-19 методом ПРЛ або ІФА. І працювати заклад буде також з дотриманням епідеміологічних вимог.

Окрім того, відновлюють роботу інклюзивно-ресурсні центри. Спочатку визначать  необхідну кількість засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих та миючих засобів, підготують документи для проведення комплексної оцінки тощо. Після цього розпочнуть обстеження тих, хто  планує відвідувати заклади у 2020/2021 навчальному році. Працюватимуть ІРЦ згідно рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України.

Також комісія дозволила провести матч чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2019/2020 року між командами «ОДЕК» (Рівненська область) – «Вотранс» (м. Луцьк) на стадіоні «Меблевик» у смт Смига Дубенського району.

Окрім того, релігійні громади можуть отримувати адміністративні послуги щодо державної реєстрації церез ЦНАПи.  

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews