Тернопільські правоохоронці повернули вірянам викрадені ікони

29.07.2020 22:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

До храму Успіння Пресвятої Богородиці, що в селі Петрашівка Хмельницької області, тернопільські правоохоронці повернули три старовинні ікони.

Як повідомляють в поліції, у травні були затримані семеро учасників злочинної групи, які викрадали цінності із храмів та монастирів у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Львівській та Чернігівській областях. Під час обшуку виявили та вилучили понад 500 таких творів сакрального мистецтва, більшість із яких датовані 17-19 століттями. Завдяки інформації, розміщеній на відомчому сайті, три ікони упізнав священник з Хмельниччини.

«Ікони, які передавалися з покоління в покоління, безсоромно викрали з церкви ще у 2015 році. Дякуючи Богу та плідній праці працівників поліції, вони повернулися. Найцінніша з них – ікона Успіння Пресвятої Богородиці, в честь якої й названо наш храм», – розповідає настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці Віктор Галкін.

Правоохоронці продовжують встановлювати усіх власників церковних атрибутів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews