На Рівненщині працюють над створенням Нової української школи

30.07.2020 23:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Для області передбачили 42,8 млн грн з державного бюджету. Гроші спрямовують на модернізацію класів, закупівлю сучасних меблів, комп’ютерну та друкувальну техніку, а також інтерактивних та дидактичних засобів навчання тощо.

Рівненщина – у трійці лідерів серед областей, які  активно створюють сучасне освітнє середовище у рамках «Нової української школи».

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України під час загальноукраїнської наради щодо підготовки до нового навчального року.

Захід відбувся під керівництвом Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, для області передбачили 42,8 млн грн коштів з державного бюджету. Гроші на умовах співфінансування спрямовують на модернізацію класів, закупівлю сучасних меблів, комп’ютерну та друкувальну техніку, а також інтерактивних та дидактичних засобів навчання тощо. Найактивніше працюють над НУШ у Рівненському, Острозькому та Здолбунівському районах.

Щодо нового навчального року, то Прем’єр-міністр України наголосив, що він розпочнеться традиційно – 1 вересня, втім залежатиме від епідеміологічної ситуації у регіонах.

Навчання буде організоване в умовах адаптивного карантину, що буде посилюватись чи послаблюватись в окремих містах і районах областей, залежно від епідеміологічної ситуації з COVID-19. Від рівня захворюваності буде встановлюватися «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. «Червона» зона передбачає переведення навчання в дистанційний формат.

В освітніх закладах навчання буде організоване з врахуванням рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України. Серед них температурний скринінг, використання засобів індивідуального захисту, збереження соціальної дистанції тощо.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews