У Тернополі зафіксували рекорд України – найдовший шлейф випускної сукні

02.08.2020 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

Під час ходи випускників у Тернополі встановили рекорд України – найдовший шлейф випускної сукні. Її одягнула випускниця Тернопільської школи №7 Марія Борисяк.

Дівчина розповіла, що вбрання для неї пошила дизайнерка Наталія Стефанчук. Рекорд підтвердив експерт Національного реєстру рекордів України Павло Горішевський. Він зафіксував 102 метри 80 см довжини шлейфу. 

Найдовший шлейф випускної сукні в тернополянки

Марія Борисяк розповіла, що хотіла запам'ятати свій випускний на все життя:

"Я вирішила, що плаття має бути особливе. Це сукня-трансформер. Вона розшита бісером, пір'ячком, оздоблена камінчиками".

Дизайнерка Наталія Стефанчук каже, плаття пошила за кілька днів, мала натхнення:

"Тернопіль – молодіжна столиця. І кортіло створити щось особливе, модне, ексклюзивне".

За словами експерта Національного реєстру рекордів України Павла Горішевського, з 2010 року це 26 рекорд України, який встановили в Тернополі. 

У Тернополі зафіксували рекорд України – найдовший шлейф випускної сукні

Цей рекорд також внесли до книги рекордів Тернополя. Про це розповів співзасновник цієї книги Леонід Бицюра. За його словами, у місті це 47 рекорд. Їх почали реєструвати з 2017 року, коли створили книгу рекордів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне