Попри «червону зону» деякі поїзди в Тернополі зупинялися: висаджували і брали пасажирів

03.08.2020 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

Незважаючи на заборону зупинки в Тернополі 5 потягів зупинилися в обласному центрі вранці.

Кореспонденти Суспільного від 7 до 8 ранку зафіксували, що на Тернопільський залізничний вокзал прибуло 6 потягів: Херсон-Львів, Підволочиськ-Тернопіль, Ланівці-Тернопіль, Красне Тернопіль, Заліщики Тернопіль, Одеса-Ужгород. 

Попри "червону зону" деякі поїзди в Тернополі зупинялися: висаджували і брали пасажирів

У потяг Херсон-Львів взяли пасажирів. Щодо приміських потягів – то з них виходили пасажири. Одна із них, пасажирка потяга Ланівці – Тернопіль, яка не представилася, каже, про заборону не знає.

"Не знаю, поняття не маю, що то і як то буде". 

Попри "червону зону" деякі поїзди в Тернополі зупинялися: висаджували і брали пасажирів

Працівник залізниці Василь, який не назвав свого прізвища і не повідомив, куди їде, дізнався, що потяга до його села не буде:

"Я з роботи, з ночі. Маршруткою буду їхати. Поки ще чекаю, бо ще маю час. Це трохи незручно". 

Попри "червону зону" деякі поїзди в Тернополі зупинялися: висаджували і брали пасажирів

Пасажирка Лариса Сагадин придбала квиток до Ужгорода, мала намір поїхати до доньки на Закарпаття:

"Тільки з Одеси приїхала, добре, що встигла взяти квитки. Хотіла на післязавтра взяти, але сказали, що відзавтра в Тернополі зупинок не буде. Це дуже погано. В Львові більше хворих, ніж в Тернополі. То там зупинка є, а в Тернополі немає. В Києві формуються поїзди, є а в Тернополі – нема. В нас по західній Україні найменший відсоток хворих".

До потягу Одеса – Ужгород пасажирів не пустили. Ларисі Сагадин запропонували здати квиток:

"Мене всю трусить. Як так? Спеціально ходила, щоб взяти квиток раніше. Тож поясніть, раз таке діло, не продавайте квитки!" 

Попри "червону зону" деякі поїзди в Тернополі зупинялися: висаджували і брали пасажирів

Пасажирка Людмила Кравець каже, що квиток до Львова купувала ще 4 липня:

"Я вчора перевіряла на офіційному веб-сайті і ще були квитки, на сьогодні можливо купити. Ми вчора дізнавалися на вокзалі, сказали, що до 10 години ранку поїзди будуть зупинятися і будуть пускати пасажирів. Через те ми чекали".

Суспільне звернулося за коментарем до чергової вокзалу. Вона відповіла, що нічого не коментуватиме.

Нагадаємо, зупинятися потягам у Тернополі заборонили через те, що з 3 серпня Тернопіль потрапив до "червоної" зони.

У Тернополі має перестати курсувати громадський транспорт, призупинять роботу садочки, торгово-розважальні центри, кафе та ресторани. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, відповідно до рішення Уряду, місто віднесли до "червоної"зони карантину, бо перевищені показники виявлення інфікованих на коронавірус та динаміки зростання таких випадків.

Міський голова Тернополя Сергій Надал 1 серпня повідомив, що не буде рекомендувати Тернопільському штабу посилювати карантинні обмеження. Щоб обговорити цю ситуацію, зібрали позачергову сесію міськради. Зараз відбувається засідання. Суспільне очікує на рішення депутатів.

У 27 жителів Тернопільщини підтвердили коронавірус за добу, станом на 3 серпня. Найбільше хворих у Тернополі – 10. Четверо у Підволочиському. По три випадки у Козівському та Збаразькому районах. У Гусятинському та Теребовлянському районах по два випадки інфікування. По одному у Тернопільському, Монастириському та Лановецькому районах.

З початку пандемії на Тернопільщині лабораторно підтвердили Ковід-19 у 3 113 осіб. Видужали з початку спостереження 1828 людей. Повідомила завідувачка відділу Тернопільського лабораторного центру Світлана Маціпура. Померли через ускладнення 39 жителів Тернопільщини.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне