Хто відремонтує майдан Незалежності у Рівному?

06.08.2020 08:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: 7dniv.rv.ua

 

Капітальному ремонту майдану Незалежності у Рівному бути! Міська влада планує витратити понад 7 мільйонів гривень. За ці кошти замінять старі плити біля аптеки та біля кінотеатру «Україна». Тривалість виконання будівельних робіт складатиме 6 місяців від дати отримання дозвільних документів.
 
Про це повідомляє на заступник міського голови Віталій Герман. Згідно завдання на коригування проект «Капітальний ремонт майдану Незалежності в м. Рівному» (коригування) виконується в два пускових комплекси.
Перший пусковий комплекс включає вирівнювання існуючих бордюрів, влаштування системи поверхневого водовідведення, заміна частини гранітної бруківки та укладання нової, укладання ФЕМ, встановлення МАФ.иДругий пусковий комплекс включає укладання нової гранітної бруківки перед кінопалацом «Україна». – йдеться в повідомленні Германа.
 
30 липня оголошено закупівлю на виконання будівельно-монтажних робіт по об’єкту загальною вартістю 7060957 грн. (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-07-30-007828-c). Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 7 685 113 грн.Площа ділянки пішохідної зони майдану Незалежності, що підлягає ремонту, становить – 2906 м.кв.
Віталій Герман, заступник міського голови в коментар “Рівне Вечірнє” зазначив:
 
– На майданчику Prozorro повідомлено про початок прийняття пропозицій на публічну закупівлю з вибору виконавця робіт, який виконає капітальний ремонт майдану Незалежності. Загалом передбачається, що капітальний ремонт майдану Незалежності відбуватиметься у два етапи. На цей рік міська рада виділила на роботи 1,4 мільйона гривень. За ці кошти передбачено демонтувати старі плити на території біля аптеки. Натомість тут буде покладена фем бруківка. Вирівняємо також гранітну бруківку біля пам’ятника Т.Г.Шевченку й відновимо бордюри навколо газонів. Окрім цього, для зручності рівнян додатково встановимо десять лавочок та десять сміттєвих урн.
 
Центральною частиною площі, що перед кінотеатром «Україна»,  займемося у другу чергу будівництва. Вочевидь, ці роботи будуть виконуватися наступного року, бо на це потрібні додаткові кошти. Там буде покладена гранітна плитка на бетонній основі з армуванням. Це потрібно, бо по тій території їздить важка техніка, зокрема, прибиральна, сюди доставляють ялинку та апаратуру й обладнання для проведення різних масових заходів. Звичайна бруківка не витримає навантаження.

Замовником робіт з реконструкції майдану Незалежності є міське Управління капітального будівництва. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 17 серпня цього року, а 18 серпня відбудеться аукціон з відбору підрядника, який виконуватиме реконструкцію майдану.

Джерело: https://7dniv.rv.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7dniv.rv.ua