Рівнянину інкримінують державну зраду та дезертирство

07.08.2020 20:11   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Військовослужбовець без поважних причин не прибув до визначених військових частин на материковій Україні та в подальшому перейшов на бік ворога.

Рівнянину, колишньому військовослужбовцю Військово-морських сил Збройних Сил України  інкримінують державну зраду та дезертирство ( ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України). Про це повідомляє прокуратура Рівненської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець міста Рівне під час проходження військової служби у ВМФ ЗСУ на території Автономної Республіки Крим у 2014 році під час окупаційних дій Російської Федерації не виконав директиви Міністра оборони України та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ, без поважних причин не прибув до визначених військових частин на материковій Україні та в подальшому перейшов на бік ворога, уклавши контракт на проходження військової служби у військовій частині 63876 ЗС РФ з дислокацією в тимчасово окупованому місті Севастопіль, АР Крим.

За дезертирство та державну зраду чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews