У франківському пологовому завищили ціну УЗД-апарату на півмільйона гривень

08.08.2020 16:32   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Голос-Інфо

Вартість УЗД-апарату у міському перинатальному центрі Івано-Франківська завищили на півмільйона гривень.

Читайте також

Без теплої води та належного харчування, – франківські матері скаржаться на перинатальний центр
Падали на живіт і витискали простирадлом. На Прикарпатті лікарів звинувачують у смерті немовляти (Відео)

Про це на пресконференції повідомив прокурор Івано-Франківської області Юрій Фреїшин, пише - Голос-Інфо з посиланням на Суспільне.

Цей апарат купили два роки тому. Кримінальне провадження розпочали за зверненням депутата міської ради Андріана Волгіна.

Юрій Фреїшин каже, що провадження затягується. Все через те, що довго не могли знайти спеціаліста, який би оцінив вартість обладнання.

«На даний час ми знайшли спеціаліста, вже визначили приблизну суму збитків, яка буде експертним шляхом підтверджена. Я думаю, що впродовж короткого періоду часу будуть визначені службові особи, які його купили за завищеними цінами. Обвинувальний акт буде скерований до суду. Воно вже десь на фінішному етапі. У нас є висновок спеціаліста, який зараз треба підтвердити експертним шляхом», – сказав Юрій Фреїшин

Андріан Волгін журналістам Суспільного розповів, що кримінальне провадження – це маленька перемога. Проте він вважає, що суму апарату завищили більш ніж на 500 тисяч гривень.

«Я кажу, що даний апарат коштує 600 тисяч гривень. Це – максимум. Вони кажуть, що купили три датчика. А тепер уявіть собі, що такий апарат взагалі можуть продавати без датчика, в апараті може є завжди два датчики. Не може 600 тисяч коштувати один монітор, це – 30 тисяч доларів те, що вони там розказують. На 500 тисяч теж добре, це теж кримінальна відповідальність. Я хочу, щоб хтось був покараний», – сказав Андріан Волгін.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо