Готелі Львівщини заповнені лише на 30%

08.08.2020 22:31   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Четверта Студія

Трускавецька міська рада висловила готовність до підготовки пакету документів щодо надання Трускавцю статусу курорту державного значення.

6 серпня відбувся виїзд представників управління туризму та курортів Львівської ОДА до Східниці, Трускавця та Моршина. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише - Четверта студія.

Під час зустрічі з місцевою владою та представниками санаторно-курортних й готельно-відпочинкових комплексів присутні обговорювали алгоритм прийому туристів під час карантину за дотримання санітарних та гігієнічних норм.

«Львівщина завжди була привабливим регіоном для туристів, ми прагнемо, аби так було й надалі. Від себе ми робимо усе залежне, аби подорожувати областю було безпечно для мандрівників. Розвиток внутрішнього туризму сьогодні, як ніколи, актуальний, тому зараз активно триває робота над пошуком нових локацій, які могли б відвідувати туристи», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Також підняли питання щодо збільшення туристичних потоків й обговорювали проблемні питання. Серед ключових питань розглядали проблему слабкої завантаженості готельно-відпочинкових комплексів.  Представників туристичного бізнесу було поінформовано про можливості отримати відшкодування втрат, зумовлених дією карантину на Львівщині,  від Українського культурного фонду.

«Зараз заповненість готелів і санаторіїв у курортних перлинах Львівщини не перевищує тридцяти відсотків. Необхідно в максимально короткий час відновити туристичні потоки до курортів. І це буде найкраща допомога для міст і бізнесу, коли відпочивальники масово поїдуть на відновлення та лікування,» – наголосила начальниця управління туризму і курортів облдержадмінітрації Наталя Табака.

Під час поточних зустрічей курорти і бізнес домовились про спільну промоцію.

Також обговорювали питання напрацювання протоколу дій для готельно-відпочинкових та санаторно-курортних комплексів та туристів у випадку зміни зон з зеленої на іншу. На зустрічах були присутні: міський голова Моршина Руслан Ільницький, міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, селищний голова Східниці Іван Піляк. З ними спілкувались про логістику, залізничне сполучення, ремонти ділянок доріг для комфортного доїзду відпочивальників.

Зокрема, у  Моршині домовились про те, що ЛОДА звернеться до Фонду соціального страхування в Україні щодо відновлення скерувань на реабілітацію та оздоровлення до ДП «Санаторій «Моршинкурорту», оскільки підприємство, зараз переживає важкі часи і має заборгованість у сплаті податків.

В Моршині також підіймалось питання пришвидшення процесу погодження пакету документів щодо надання статусу курорту державного значення, які вже  перебувають на розгляді.

Трускавецька міська рада також висловила готовність до підготовки пакету документів щодо надання Трускавцю статусу курорту державного значення та скерування його до ЛОДА.

Східниця звернулась до ЛОДА  з проханням  підготувати лист до  Державної установи «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України» щодо дослідження джерел Східницького родовища для отримання бальнеологічних висновків на джерела.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія