Скажена кішка покусала рівнян

11.08.2020 21:32   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: 7dniv.rv.ua

Рівняни знайшли на подвір’ї травмовану кішку. Їй зробили операцію, а через деякий час кішка стала агресивною та вкусила та подряпала господарів.

Тварину приспали, а експертиза показала, що у неї сказ. Через це на деякій частині вулиць Рівного були введені карантинні обмеження.

Із трьох рівнян, які постраждали внаслідок укусу тварини, 2 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні. Про це сьогодні повідомили під час брифінгу у Рівненській ОДА.

«У Рівненській області ситуація щодо сказу тварин нині ситуація стабільна.Наразі у області є достатня кількість доз вакцин проти цієї недуги. Однак дане гостре інфекційне захворювання тварин і людини не лікується. У разі інфікування людини показана негайна госпіталізація і введення антирабічної вакцини»,– наголосив начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсяник.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на начальника міського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський, на сьогоднішній день є 9 контактних осіб. Це люди, яких покусала кішка, люди, які були в квартирі – це 5 осіб. І люди, які надавали їй лікувальну допомогу і волонтери, які привозили ветеринара, який робив евтаназію цій кішці.

Джерело: https://7dniv.rv.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7dniv.rv.ua