37-річний мешканець Трускавця отримав вирок за насильство над матір’ю

15.08.2020 14:25   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

Ідеться про 37-річного трускавчанина, який у квітні цього року знущався над своєю 60-річною матір’ю: лаявся, принижував і наносив удари по всьому тілу.

Читайте також

Жителю Львівщини, який заподіяв тілесні ушкодження жінці та поліцейському, загрожує до п’яти років позбавлення волі

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Львівської області.

Раніше чоловіка уже притягували до відповідальності за подібне: один раз за нанесення легких тілесних ушкоджень і двічі за домашнє насильство щодо матері.

Однак висновків він не зробив і ситуація повторилася. Внаслідок дій сина, жінка зазнавала як психологічних, так і фізичних страждань, боялася за свою безпеку та не могла себе захистити.

За процесуального керівництва Дрогобицької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування цього кримінального провадження і 12.08.2020 суд визнав трускавчанина винним у вчиненні домашнього насильства (ст.126-1 КК України).

Так як  потерпіла вкотре пробачила насильника і просила не позбавляти волі, то чоловіка засудили до 150 годин громадських робіт і також він зобов’язаний пройти програму для кривдників та пробаційну програму.

За ухилення від проходження програми йому загрожує до 3 років ув’язнення.

Примітка. Пробаційна програма – це система занять, які проводяться за визначеним графіком і мають на меті корекцію поведінки, яка суперечить прийнятим у суспільстві нормам, а також формування соціально сприятливих змін особистості. Програма реалізується практичними психологами, психотерапевтами, психіатрами, які пройшли спеціальну підготовку, перепідготовку, курси підвищення кваліфікації та представляють суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews